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入学案内
English

Number of applicants: 30 (coeducational)

Entrance Examination Schedule(For Japanese)

Test Category Recommended/General
(1st Exam Period)
General
(2nd Exam Period)
General
(3rd Exam Period)
General
(as needed)
Application Period October 1 - 24, 2025 November 5- 27, 2025 January 6 - 27, 2026 February 4 - March 19, 2026
test date and time October 30, 2025 December 3, 2025 February 2, 2026 Notification in order of receipt
Announcement of Acceptance November 6, 2025 December 10, 2025 February 6, 2026 postdate notice

Application Guidelines for International Students for Academic Year 2026

  1. Department of Culinary Arts
  2. Number of applicants: 20 (for international students)
  3. Eligibility for Application

    Foreign nationals who meet (1) or (2) and (3) of the following criteria

    1. Minimum of 12 years of formal education (primary and secondary) or its equivalent in a foreign country.
      Completion or expected completion by March 2026.
    2. Those who are recognized by a University as equivalent to (1) above and have reached 18 years of age.
    3. JLPT N3 or above or equivalent.
  4. Application period: Applications are accepted at any time until the end of March 2026.
  5. Selection date, place, and method

    The following procedures will be conducted at any time after the application form is received.

    1. Date of selection: Any time
    2. Place of selection Kyushu Bunka Gakuen Culinary School or a place designated by the school
    3. Selection method: (1) Essay writing (2) Interview (3) Document review Selection will be based on a comprehensive evaluation of the applicant's character, Japanese language ability, and willingness to study.
  6. Announcement of acceptance

    After the entrance examination, the result of acceptance or rejection will be sent within 15 days, and the applicant will be notified.

  7. Application Documents and Procedures
    1. Application form (in the format specified by the school)

      * Identical 3cm x 4cm photos of the applicant's face, taken within the last 3 months, without hat and no background. (one copy attached to the application form, one copy to the resume, and three copies enclosed with your name written clearly on the reverse side)

    2. Resume (in the format specified by the school)
    3. Certificate of graduation from the last school attended
    4. Transcripts from the last school attended

      * In cases that the original language is other than Japanese or English, a Japanese or English translation must be provided, and the translated content shall not differ from the original. Please attach a certificate from your school, embassy, or other official institution certifying that the translation is accurate and true.

    5. Entrance examination fee ¥10,000
    6. Transcripts, etc. certifying Japanese language proficiency level 3 or above
    7. Documents showing the ability to pay expenses
      (certificate of bank balance of the relative or the applicant, certificate of employment, etc.)
    8. Medical certificate
    9. Copy of passport (showing photo page, name, etc.)
    10. Copy of resident card (front and back) *Only for resident card holders
  8. Notes on Application
    1. Incomplete documents will not be accepted.
    2. Documents will not be returned once submitted.
    3. The paid application fee is non-refundable for any reason.
    4. If any irregularities are found in the procedures or application materials, etc., the acceptance of the applicant may be cancelled.
  9. Tuition and Fees
    1. Admission fee ¥50,000
    2. Tuition fees are ¥650,000 for Year 1 and ¥650,000 for Year 2. (Payment can be made in installments.)
    3. Material fees, etc. Year 1: ¥240,000 Year 2: ¥130,000

      * Subject to change due to price fluctuations


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  • 今日の1年生の実習はビビンバとプルコギとワカメスープでした。そして、今日は東翔高校の一年生が見学に来られました。

ビビンバはとても辛かったですが、野菜もたっぷり入っていて栄養満点だと思いました。🇰🇷
プルコギは少し炒め過ぎてしまいましたが、野菜はとても味が染み込んでいて美味しかったです。
ワカメスープはビビンバの辛さを中和してくれてとても美味しかったです。😊
  • 今日の1年生の製菓実習は、利久饅頭、錦玉羹(梅ゼリー)
錦玉羹は梅が丸ごと入っていてさっぱりとした硬めのゼリーでした!利久饅頭は、生地が柔らかくなったり固くなったりしてあんこを包むのが難しかったです!でも美味しかったです‼️

#九州文化学園調理師専門学校 
#利久饅頭
#綿玉羹
  • 昨日の2年生の実習は、帆立貝のポアレサラダ仕立てバルサミコとオレンジの香りと牛フィレ肉のソテーマデラソース、トウモロコシのデグリネゾンでした!
帆立貝は食感を保つために焼き加減を調節するのが難しかったです🍊オレンジを煮詰めたソースは家庭ではあまりすることがなかったので、新鮮でした!
牛フィレ肉の塊を見るのは初めてだったので、貴重な体験でした🥩また、トウモロコシなデグリネゾンは調理法を変えるだけで見た目も味も変わって、面白かったです🌽次回の実習が楽しみです😁
#九州文化学園調理師専門学校#西洋料理#トウモロコシ#牛フィレ肉#ホタテ#オレンジ#マデラソース#バルサミコ
  • 今日の一年生の実習は、フランス料理のポム・パイヤッソンと豚ロース肉のソテー、クロック・ムッシュを作りました。
豚ロース肉のソテーは、豚肉への火の入れ方が難しく😓ちょっと固くなりました。次は柔らかい仕上がりになるように頑張ります。
クロック・ムッシュはとても美味しく手軽に食べられるので、自宅で作ってみたいと思います。

#九州文化学園調理師専門学校 
#ポム・パイヤッソン
#豚ロース肉のソテー
#クロック・ムッシュ
  • 先日は清峰高校の皆さんと合同実習で日本料理な海鮮天丼とお味噌汁の実習でした。高校生の皆さんと調理実習する機会はなかなかないのでとても有意義な時間でした。教える立場の難しさを実感しました。揚げ油の温度などコツがいりましたが、天ぷらをサクッと揚げることができました😊彩りよく盛り付けができたので良かったです。
  • 今日の実習はわらび餅と白玉フルーツ餡蜜を作りました。餅やお団子の形を整えるのが難しかったです。涼しく夏の到来を感じる味覚でとてもおいしかったです。
  • 今日の一年生の実習は保護者会の試作でした。
内容は秘密ですが、保護者の皆様に美味しい料理を提供できるように頑張ります。
お楽しみに✨

#九州文化学園調理師専門学校
  • 昨日の一年生の実習は試験課題の青椒肉絲「チンジャオロース」とソンマイトン「コーンスープ」でした。
試験課題の青椒肉絲は野菜のシャキッとした食感を残して作ることが大切だと教わりました。
炒めすぎて野菜がシナッとなってしまったのでシャキシャキを保てるように頑張ります🫑
みんなで試験合格目指して自主練習に励みます💪
#青椒肉絲
#九州文化学園調理師専門学校
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  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
  • 社会人対象授業料減免制度
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〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

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