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入学案内
English

Number of applicants: 30 (coeducational)

Entrance Examination Schedule(For Japanese)

Test Category Recommended/General
(1st Exam Period)
General
(2nd Exam Period)
General
(3rd Exam Period)
General
(as needed)
Application Period October 1 - 24, 2025 November 5- 27, 2025 January 6 - 27, 2026 February 4 - March 19, 2026
test date and time October 30, 2025 December 3, 2025 February 2, 2026 Notification in order of receipt
Announcement of Acceptance November 6, 2025 December 10, 2025 February 6, 2026 postdate notice

Application Guidelines for International Students for Academic Year 2026

  1. Department of Culinary Arts
  2. Number of applicants: 20 (for international students)
  3. Eligibility for Application

    Foreign nationals who meet (1) or (2) and (3) of the following criteria

    1. Minimum of 12 years of formal education (primary and secondary) or its equivalent in a foreign country.
      Completion or expected completion by March 2026.
    2. Those who are recognized by a University as equivalent to (1) above and have reached 18 years of age.
    3. JLPT N3 or above or equivalent.
  4. Application period: Applications are accepted at any time until the end of March 2026.
  5. Selection date, place, and method

    The following procedures will be conducted at any time after the application form is received.

    1. Date of selection: Any time
    2. Place of selection Kyushu Bunka Gakuen Culinary School or a place designated by the school
    3. Selection method: (1) Essay writing (2) Interview (3) Document review Selection will be based on a comprehensive evaluation of the applicant's character, Japanese language ability, and willingness to study.
  6. Announcement of acceptance

    After the entrance examination, the result of acceptance or rejection will be sent within 15 days, and the applicant will be notified.

  7. Application Documents and Procedures
    1. Application form (in the format specified by the school)

      * Identical 3cm x 4cm photos of the applicant's face, taken within the last 3 months, without hat and no background. (one copy attached to the application form, one copy to the resume, and three copies enclosed with your name written clearly on the reverse side)

    2. Resume (in the format specified by the school)
    3. Certificate of graduation from the last school attended
    4. Transcripts from the last school attended

      * In cases that the original language is other than Japanese or English, a Japanese or English translation must be provided, and the translated content shall not differ from the original. Please attach a certificate from your school, embassy, or other official institution certifying that the translation is accurate and true.

    5. Entrance examination fee ¥10,000
    6. Transcripts, etc. certifying Japanese language proficiency level 3 or above
    7. Documents showing the ability to pay expenses
      (certificate of bank balance of the relative or the applicant, certificate of employment, etc.)
    8. Medical certificate
    9. Copy of passport (showing photo page, name, etc.)
    10. Copy of resident card (front and back) *Only for resident card holders
  8. Notes on Application
    1. Incomplete documents will not be accepted.
    2. Documents will not be returned once submitted.
    3. The paid application fee is non-refundable for any reason.
    4. If any irregularities are found in the procedures or application materials, etc., the acceptance of the applicant may be cancelled.
  9. Tuition and Fees
    1. Admission fee ¥50,000
    2. Tuition fees are ¥650,000 for Year 1 and ¥650,000 for Year 2. (Payment can be made in installments.)
    3. Material fees, etc. Year 1: ¥240,000 Year 2: ¥130,000

      * Subject to change due to price fluctuations


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  • 今日の一年生の実習はちらし寿司と鶏肉の竜田揚げでした。
ちらし寿司に入ってるだし巻き卵は試験課題なので、必死に練習を重ねているところです🔥今日の実習では綺麗に巻けることができ自信がつきました。
これからも練習を重ねて頑張って参ります💪
竜田揚げはサクサクしていてとてもジューシーでした。
とても美味しかったです☺️

#九州文化学園調理師専門学校
#ちらし寿司
#竜田揚げ 
#試験課題
#だし巻き卵
  • 今日は二年生のカップリングカフェ&リカーのコーヒーの講義でした。生のコーヒー豆から焙煎工程を見せていただいたり、ハンドドリップの仕方やラテアート、フラッペの作り方を教えていただきました。初めて見る機械やコーヒーの知識を目の当たりにしてとても興味深い講義でした。最後に作ったフラッペは暑い夏にぴったりなドリンクでした。
  • 今日の一年生の実習は西洋料理で、リングイネ・アッラ・ペスカトーレ🍝とシーザーサラダ🥗を作りました。

初めてフランベをしました。とても熱かったですが、貴重な体験が出来て良かったです。🔥
本場のシーザーサラダは、アンチョビを入れたドレッシングで、色が白くないことに驚きながらも、食べてみるととても美味しく、本場の味を感じました。🇲🇽

今週の金曜日がオムレツの試験とキャベツの試験の本番の為、オムレツを2回作って頂きました。
一発合格できるように練習を頑張りたいと思います。💪

#九州文化学園調理師専門学校
#ペスカトーレ#シーザーサラダ
#オムレツ試験
  • 今日は1年生の保護者会でした。✨

メニューはとうもろこしご飯,和風ピーマンの肉詰め,鯵の南蛮漬け,焼き茄子とかぼちゃのサラダと胡瓜と山芋の叩き梅がつお和え、オクラと玉ねぎの味噌汁、豆乳プリンびわコンポート添えでした。

1年生は3日前からしこみの準備をしたり、皿の用意や道具の用意をしました。そして当日は余裕を持ってお客様に今まで調理学校で学んだことを料理で伝えようと頑張りました。みんなで自分たちが作った料理を食べて、楽しかったし美味しくいただきました。保護者会で学んだことや経験を次に活かして頑張りたいと思います‼️ 

#九州文化学園調理師専門学校 
#保護者会
  • 今日は二年生の集団給食実習でした。✨

メニューは手作りバンズ、チキンソテーレモンバターソース、粉吹きます芋と人参グラッセ添え、とうもろこしのスープ、厚切りベーコンとむき海老入りシーザーサラダ、ヨーグルトとブルーベリーのムースでした。
バンズはお好みでチキンソテーを挟んでバーガー風に食べました。ヨーグルトムースは程よいあまさでおいしかったです!^^ 来月も楽しみにしています😊🫶🏻

#九州文化学園調理師専門学校 
#集団給食実習 
#手作りパン
  • 今日は豚肉の生姜焼きと胡瓜と和布の酢の物と味噌汁を作りました。今日は初めての先生で緊張もありましたが先生が作った通りに皆うまく作ることが出来たと思います✨次回の実習も上手くできるように頑張りたいと思います‼️

#九州文化学園調理師専門学校 
#豚の生姜焼き 
#酢の物 
#味噌汁
  • 今日の一年生の実習は棒々鶏・白切鶏・広東風炒麺をしました。広東風炒麺は野菜を炒めすぎないようにしてシャキシャキ感を残して作るのが難しかったです🥬次の実習では先生のお手本通りにできるように頑張ります💪

#九州文化学園調理師専門学校 #中華料理 #棒々鶏 #白切鶏 #広東風炒麺
  • 今日の2年生の高度調理実習は、中国料理で小籠包と鯵の醤油煮と青梗菜のクリーム煮でした。小籠包の具の包み方が餡が出てこないようにするのが、とても難しかったです。肉汁が溢れるほどジューシーで美味しかったです😊
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  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
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〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

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