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入学案内
English

Number of applicants: 30 (coeducational)

Entrance Examination Schedule(For Japanese)

Test Category Recommended/General
(1st Exam Period)
General
(2nd Exam Period)
General
(3rd Exam Period)
General
(as needed)
Application Period October 1 - 24, 2025 November 5- 27, 2025 January 6 - 27, 2026 February 4 - March 19, 2026
test date and time October 30, 2025 December 3, 2025 February 2, 2026 Notification in order of receipt
Announcement of Acceptance November 6, 2025 December 10, 2025 February 6, 2026 postdate notice

Application Guidelines for International Students for Academic Year 2026

  1. Department of Culinary Arts
  2. Number of applicants: 20 (for international students)
  3. Eligibility for Application

    Foreign nationals who meet (1) or (2) and (3) of the following criteria

    1. Minimum of 12 years of formal education (primary and secondary) or its equivalent in a foreign country.
      Completion or expected completion by March 2026.
    2. Those who are recognized by a University as equivalent to (1) above and have reached 18 years of age.
    3. JLPT N3 or above or equivalent.
  4. Application period: Applications are accepted at any time until the end of March 2026.
  5. Selection date, place, and method

    The following procedures will be conducted at any time after the application form is received.

    1. Date of selection: Any time
    2. Place of selection Kyushu Bunka Gakuen Culinary School or a place designated by the school
    3. Selection method: (1) Essay writing (2) Interview (3) Document review Selection will be based on a comprehensive evaluation of the applicant's character, Japanese language ability, and willingness to study.
  6. Announcement of acceptance

    After the entrance examination, the result of acceptance or rejection will be sent within 15 days, and the applicant will be notified.

  7. Application Documents and Procedures
    1. Application form (in the format specified by the school)

      * Identical 3cm x 4cm photos of the applicant's face, taken within the last 3 months, without hat and no background. (one copy attached to the application form, one copy to the resume, and three copies enclosed with your name written clearly on the reverse side)

    2. Resume (in the format specified by the school)
    3. Certificate of graduation from the last school attended
    4. Transcripts from the last school attended

      * In cases that the original language is other than Japanese or English, a Japanese or English translation must be provided, and the translated content shall not differ from the original. Please attach a certificate from your school, embassy, or other official institution certifying that the translation is accurate and true.

    5. Entrance examination fee ¥10,000
    6. Transcripts, etc. certifying Japanese language proficiency level 3 or above
    7. Documents showing the ability to pay expenses
      (certificate of bank balance of the relative or the applicant, certificate of employment, etc.)
    8. Medical certificate
    9. Copy of passport (showing photo page, name, etc.)
    10. Copy of resident card (front and back) *Only for resident card holders
  8. Notes on Application
    1. Incomplete documents will not be accepted.
    2. Documents will not be returned once submitted.
    3. The paid application fee is non-refundable for any reason.
    4. If any irregularities are found in the procedures or application materials, etc., the acceptance of the applicant may be cancelled.
  9. Tuition and Fees
    1. Admission fee ¥50,000
    2. Tuition fees are ¥650,000 for Year 1 and ¥650,000 for Year 2. (Payment can be made in installments.)
    3. Material fees, etc. Year 1: ¥240,000 Year 2: ¥130,000

      * Subject to change due to price fluctuations


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  • 今日一年生の実習は介護食実習を行いました。
・スキムミルク入りグリーンコロッケ
・鯵のつみれ汁
コロッケはジャガイモの潰し加減が難しかったし衣をつける時には、全体的に形が崩れないようにするのが難しかったです🥔
つみれ汁はつみれの中に入れる具材を小さく切るのが難しかったです!!

#九州文化学園調理師専門学校
#コロッケ 
#つみれ汁 
#介護食
  • 今日の一年生の実習は介護食の巻き寿司と粕汁でした🧑‍🍳
巻き寿司は5種類の具材と麦入りご飯の食感がとても良かったです。
巻くのにとても苦戦しましが、とても良い勉強になりました!
粕汁は銀シャケの出汁がよく出ていて酒粕ともよくあっていて美味しかったです😊
家でも実践したいと思いました🔥

#九州文化学園調理師専門学校
#介護食
#便秘予防食
#巻き寿司
#酒と根菜の粕汁
  • 今日の1年生の実習は介護食をしました💫
マグロの手捏ね寿司と茄子とズッキーニの揚げにと落とし卵と冬瓜の味噌汁を作りました。🍆🥒
初めて卵が入ってた味噌汁を食べました。美味しかったです〜 

#九州文化学園調理師専門学校
#冬瓜 
#味噌汁
  • 今日は紅茶をいれました
いろんな茶葉からいろんな風味や香りが感じられて勉強になりました
  • 今日の1年生の実習は、浦田先生の中国料理の栗子炆鶏球(栗と鶏肉の煮込み)と黒椒炒三文魚(サーモンの黒胡椒炒め)を作りました
煮込みを作る際には、鶏肉がよく煮えるように小さいボウルを蓋にして煮込むという初めての調理を行いました。
黒胡椒炒めを作る際には、サーモンの皮を綺麗に剥ぐのが難しくてみんな苦戦していました。実習が終わるスピードが速くなってきたので、今後は一つ一つ丁寧に速く作業することを意識していきたいです。💪

#九州文化学園調理師専門学校
#中国料理
#栗子炆鶏球(栗と鶏肉の煮込み)
#黒椒炒三文魚(サーモンの黒胡椒炒め)
  • 今日はモンブランを作りました
栗の甘さと香りが口に広がって
栗を最大限に感じるスイーツでした
とても美味しかったです♪
  • 今日はシュークリームとエクレアとパリブレストです。✨🫶🏻
生地をつくるのが難しく苦戦しました。
先生のお菓子が色んな形で興味深かったです、家で作って復習したいです。👻

#製菓 
#パリブレスト 
#九州文化学園調理師専門学校 
#シュークリーム 
#エクレア
  • 11月15日(土)メランジェオープンです😊💫
今回は、日本料理と中国料理のランチとなっております
食欲にぴったりなランチとなっておりますので
ぜひともご予約、お待ちしております🥰
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  • 令和3年度スタート学生サポート制度
  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
  • 社会人対象授業料減免制度
  • ハウステンボス2年間フリーパス
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〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

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