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入学案内
English

Number of applicants: 30 (coeducational)

Entrance Examination Schedule(For Japanese)

Test Category Recommended/General
(1st Exam Period)
General
(2nd Exam Period)
General
(3rd Exam Period)
General
(as needed)
Application Period October 1 - 24, 2025 November 5- 27, 2025 January 6 - 27, 2026 February 4 - March 19, 2026
test date and time October 30, 2025 December 3, 2025 February 2, 2026 Notification in order of receipt
Announcement of Acceptance November 6, 2025 December 10, 2025 February 6, 2026 postdate notice

Application Guidelines for International Students for Academic Year 2026

  1. Department of Culinary Arts
  2. Number of applicants: 20 (for international students)
  3. Eligibility for Application

    Foreign nationals who meet (1) or (2) and (3) of the following criteria

    1. Minimum of 12 years of formal education (primary and secondary) or its equivalent in a foreign country.
      Completion or expected completion by March 2026.
    2. Those who are recognized by a University as equivalent to (1) above and have reached 18 years of age.
    3. JLPT N3 or above or equivalent.
  4. Application period: Applications are accepted at any time until the end of March 2026.
  5. Selection date, place, and method

    The following procedures will be conducted at any time after the application form is received.

    1. Date of selection: Any time
    2. Place of selection Kyushu Bunka Gakuen Culinary School or a place designated by the school
    3. Selection method: (1) Essay writing (2) Interview (3) Document review Selection will be based on a comprehensive evaluation of the applicant's character, Japanese language ability, and willingness to study.
  6. Announcement of acceptance

    After the entrance examination, the result of acceptance or rejection will be sent within 15 days, and the applicant will be notified.

  7. Application Documents and Procedures
    1. Application form (in the format specified by the school)

      * Identical 3cm x 4cm photos of the applicant's face, taken within the last 3 months, without hat and no background. (one copy attached to the application form, one copy to the resume, and three copies enclosed with your name written clearly on the reverse side)

    2. Resume (in the format specified by the school)
    3. Certificate of graduation from the last school attended
    4. Transcripts from the last school attended

      * In cases that the original language is other than Japanese or English, a Japanese or English translation must be provided, and the translated content shall not differ from the original. Please attach a certificate from your school, embassy, or other official institution certifying that the translation is accurate and true.

    5. Entrance examination fee ¥10,000
    6. Transcripts, etc. certifying Japanese language proficiency level 3 or above
    7. Documents showing the ability to pay expenses
      (certificate of bank balance of the relative or the applicant, certificate of employment, etc.)
    8. Medical certificate
    9. Copy of passport (showing photo page, name, etc.)
    10. Copy of resident card (front and back) *Only for resident card holders
  8. Notes on Application
    1. Incomplete documents will not be accepted.
    2. Documents will not be returned once submitted.
    3. The paid application fee is non-refundable for any reason.
    4. If any irregularities are found in the procedures or application materials, etc., the acceptance of the applicant may be cancelled.
  9. Tuition and Fees
    1. Admission fee ¥50,000
    2. Tuition fees are ¥650,000 for Year 1 and ¥650,000 for Year 2. (Payment can be made in installments.)
    3. Material fees, etc. Year 1: ¥240,000 Year 2: ¥130,000

      * Subject to change due to price fluctuations


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  • 今日の実習は、試験課題のきゅうりの酢の物と鯵の塩焼きでした✨
きゅうりの酢の物は、立て塩で配分を間違えたらきゅうりが硬いままだということがわかりました。
鯵の塩焼きは、とても美味しく出来ました🤩✨
ですが、見た目で美味しく見せるために、焼き加減に気をつけなければいけませんでした😞
どちらとも美味しく出来たからよかったです😊😊😊

#九州文化学園調理師専門学校
#試験課題

#鯵の塩焼き
#きゅうりの酢の物
  • 今日の2年生の日本料理実習は、鰹の叩き🐟と新じゃがのそぼろ煮🥔でした。鰹を捌くのは見るだけでしたが、鯵などの小さな魚より大きく、実際に自分で捌くのは難しそうでした。
鰹の内臓から消化中のイワシが出てきたのがびっくりしました😳‼️
少しそぼろ煮の方は出汁を使わなかったけどそぼろ餡の味がしっかりしていてすごかったです。
どちらもとても美味しかったです😘
  • 昨日の二年生の製菓実習は和菓子の実習で、つつじきんとんと粽を作りました😃つつじきんとんは、餡を漉すのが難しかったですが、色鮮やかに仕上がりました🤩
また、粽は笹の葉で包むのがコツがいりましたが、うまくできました🥰日本茶がほしくなりました🍵おいしかったです☺️
  • 今日の1年生の実習は1学期試験課題の鯵の3枚卸しでした。先生がされているのを見ると簡単そうに見えたけど実際は難しかったです🐟もっと練習を重ねて綺麗な3枚卸しができるようになりたいと思いました!

#九州文化学園調理師専門学校
#鯵の三枚おろし
#試験課題
  • 今日の一年生の実習は春巻きと三色の和物を作りました。
中華包丁で具材を細く切るのが難しく、皆苦戦していた気がしました。春巻きは皮が表裏あり、間違える人が多かったです。😭明日の実習は試験課題の練習なので頑張りたいです!

#九州文化学園調理師専門学校
#春巻き
#三色の和物
  • 今日は烏賊の湯引き生姜ソースと四川式隠元の炒めと葱とチャーシューの和えソバを作りました!
チャーシューは味が染みてて美味しかったです!
隠元炒めは味が濃くご飯が欲しくなりました!
烏賊はコリコリしてて葱ソースとマッチしてておいしかったです!
  • 今日は焼き餃子と水餃子を作りました!🥟
餃子の包み方が想像以上に難しくて苦戦しました。
皮がモチモチで美味しかったです!試験課題が近いので練習して合格できるように頑張りたいです!📖

#九州文化学園調理師専門学校
#餃子
#中華料理
  • 今日の一年生の実習は、日本料理の肉じゃがと金平牛蒡を作りました!✨とても美味しかったです。
牛蒡のささがきが、難しかったです。
来週は、切り方のテストがあるので、土日を使って、復習や、練習をしようと思います。💪  
#九州文化学園調理師専門学校
#肉じゃが
#牛蒡のきんぴら
#ささがきごぼう
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  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
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〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

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