学校法人九州文化学園 九州文化学園 調理師専門学校 九州文化学園 調理師専門学校 九州文化学園 調理師専門学校
  • 学校案内
    • 学校案内 TOP
    • ごあいさつ・あゆみ
    • 施設設備紹介
    • アクセス
    • 情報公開
  • 本校の特色
    • 本校の特色 TOP
    • 確かな技術を身につけスキルアップ
    • 製菓・パンづくりもしっかり
    • 多彩な資格取得が可能
    • 学生レストラン『メランジェ』
    • 充実したサポート
  • カリキュラム
  • キャンパスライフ
  • 入学案内
    • 入学案内 TOP
    • オープンキャンパス
    • 学費・奨学金
  • 就職情報
  • お知らせ
    • お知らせ TOP
    • 2025年度
    • 2024年度
    • 2023年度
    • 2022年度
    • 2021年度
  • International Student Guide
    • International Student Guide TOP
    • School Information
    • Features of the School
    • Enrollment Guide
    • International Students Q&A
    • Location of the school
  • Instagram
お問い合わせ・資料請求
オープンキャンパスに参加
  • istagram
School Information School Information
  1. HOME
  2. International Student Guide
  3. School Information
English

School Information

学校の基本情報
English

Greetings from the Principal

学校長 松尾 修
Kyushu Bunka Gakuen Culinary College
MATSUO Osamu, Principal,

Our students aim to become chefs who deliver happiness through food.

Students who enroll in our school have a variety of aspirations: they want to study many types of cuisine, including Japanese, Western, and Chinese; they want to value local ingredients; they want to make people around them smile with their cooking; they want to cook healthy and wholesome food; they want to reduce food loss; they want to study confectionery; they want to cook nursing food; they want to obtain wrapping coordinator and cafe creator qualifications; they want to study table manners; they want to open their own restaurant; they want to spread Japanese food overseas, and so on.

Our school values and nurtures your thoughts and feelings. In order to develop your skills as a chef, we offer lectures and practical training by well-known instructors, with a well-developed curriculum and facilities and equipment that are among the best in the prefecture. This leads to the "confidence and pride" of each and every student who attends our school.


Grand Design of the School

AP:Admission Policy (Desired student profile)

People who are passionate about learning and have an eye on their future.

CP: Curriculum Policy (Educational activities to be developed)

Educational activities in line with the basic stance of Kyushu Bunka Gakuen, which is rooted in the spirit of the school's founding.

DP: Diploma Policy (Image of the student we want to foster)

Caring people who cultivate advanced knowledge and skills, respond flexibly to the changes of the times, and contribute to society.


  • School Information
  • Features of the School
  • Enrollment Guide
  • International Students Q&A
  • Location of the school


インスタグラム

Instagram

インスタグラムでも学校生活の様子をアップしています!

  • 今日の一年生の調理実習は中国風刺身と八宝菜でした。
どちらも海鮮の味がしっかりしていてとっても美味しかったです。
皆さんも作ってみてください🦐

#九州文化学園調理師専門学校
#中国風刺身
#八宝菜
  • 今日の1年生は介護食実習で卵がゆとチキンナゲット、茄子のマリネ、ブラン・マンジェでした。
初めての介護食だったので、味が濃く出来ていないか不安でしたが、濃くなく薄くなく出来ました。
明日、ブラン・マンジェを食べるので上手に出来てるか楽しみです。

#九州文化学園調理師専門学校
#介護食
  • 今日は2年生の集団給食実習でした🌞

メニューは韓国料理のキンパ、ヤムニョムチキン、さつま芋のジョン、豆腐とレタスのチョレギサラダ、小松菜とワカメのスープ、カスタードプリン🍮でした。ヤムニョムチキンはピリ辛で衣がサクサクして美味しかったです。他の料理も彩りよく美味しくいただきました。
#九州文化学園調理師専門学校
#韓国グルメ
  • 今日の1年生の実習は、鰤の照り焼きと茄子と揚げ出し豆腐をしました!👩🏻‍🍳
鰤の照り焼きは、身がとても柔らかくご飯が進む味付けで美味しいかったです。
茄子と揚げ出し豆腐は、鰹の旨みが出ただし汁があっていてとても美味しかったです。😊

#鰤の照り焼き
#茄子と揚げ出し豆腐 
#九州文化学園調理師専門学校
  • 今日は西洋料理のフリカッセの鶏胸肉のベニエとマッシュルームスープを作りました。🍄‍🟫💫

どっちもきのこの香りがよく出ていてとても美味しかったです!^ ^
材料を炒める際に食材を焦がしすぎないようにするのが難しかったです。次の実習も頑張ります!!!

#九州文化学園調理師専門学校 
#フリカッセ 
#マッシュルームスープ
  • 今日の一年生の実習はマルゲリータピザとシチリアーナピザとカルパッチョでした!
初めてピザを生地から作ることが難しくてみんな苦戦していたけど自分なりのピザか出来て
楽しかったし美味しかったです!!カルパッチョも肉の焼き加減が難しかったですが上手に出来たので良かったです!次の実習も頑張ります!💪
#九州文化学園調理師専門学校 
#マルゲリータ 
#シチリアーナ 
#カルパッチョ
  • 今週の木曜日は製菓実習でお萩と串団子を作りました。
夏休み明け初めての製菓実習だったのでクラスのみんなとても楽しそうに作っていました。
お萩は定番のあんこやあまり見かけない青のりで味付けをしました。
特に青のりの味は斬新でとても美味しかったです。
串団子はこしあんと白あんを使いました。
作ったものを半月板に置くととても綺麗でした。
次の製菓実習も楽しみです。
  • 昨日の2年生の実習は、パスタパエリア、アヒージョ、トリハスでした!
パスタパエリアはムール貝やホタテ、イカなど沢山入っていたし、お米のパエリアとはまた違った食感で美味しかったです😋
アヒージョは、数種類のきのこが入っていて季節を感じられる料理でした!

九州文化学園調理師専門学校
#アヒージョ
#トリハス
#パスタパエリア
Instagramでフォロー

  • 令和3年度スタート学生サポート制度
  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
  • 社会人対象授業料減免制度
  • ハウステンボス2年間フリーパス
学校法人九州文化学園 九州文化学園調理師専門学校

〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

  • Instagram
アクセスMAP
copyright© Kyushu Bunka Gakuen All rights Reserved.
KYUSHU BUNKA GAKUEN GROUP
学校法人 九州文化学園
学校法人 九州文化学園
  • 三川内保育園
    三川内保育園
  • 認定こども園
    九州文化学園幼稚園
    九州文化学園幼稚園
  • 九州文化学園小学校
    九州文化学園中学校
    九州文化学園小学校・九州文化学園中学校
  • 九州文化学園高等学校
    九州文化学園高等学校
  • 九州文化学園高等学校
    衛生看護専攻科
    九州文化学園高等学校・衛生看護専攻科
  • 九州文化学園
    歯科衛生士学院
    九州文化学園 歯科衛生士学院
  • 長崎短期大学
    長崎短期大学
  • 長崎国際大学
    長崎国際大学
  • 社会福祉法人世知原福祉会
  • 一般社団法人是真会長崎リハビリテーション病院
  • 南風崎MGレヂデンス株式会社
資料請求 オープンキャンパスに参加