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Greetings from the Principal

学校長 松尾 修
Kyushu Bunka Gakuen Culinary College
MATSUO Osamu, Principal,

Our students aim to become chefs who deliver happiness through food.

Students who enroll in our school have a variety of aspirations: they want to study many types of cuisine, including Japanese, Western, and Chinese; they want to value local ingredients; they want to make people around them smile with their cooking; they want to cook healthy and wholesome food; they want to reduce food loss; they want to study confectionery; they want to cook nursing food; they want to obtain wrapping coordinator and cafe creator qualifications; they want to study table manners; they want to open their own restaurant; they want to spread Japanese food overseas, and so on.

Our school values and nurtures your thoughts and feelings. In order to develop your skills as a chef, we offer lectures and practical training by well-known instructors, with a well-developed curriculum and facilities and equipment that are among the best in the prefecture. This leads to the "confidence and pride" of each and every student who attends our school.


Grand Design of the School

AP:Admission Policy (Desired student profile)

People who are passionate about learning and have an eye on their future.

CP: Curriculum Policy (Educational activities to be developed)

Educational activities in line with the basic stance of Kyushu Bunka Gakuen, which is rooted in the spirit of the school's founding.

DP: Diploma Policy (Image of the student we want to foster)

Caring people who cultivate advanced knowledge and skills, respond flexibly to the changes of the times, and contribute to society.


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  • 今日の実習は、パリ風ニョッキとサーモンのエスカベーシュでした。
サーモンのエスカベーシュはサーモンに薄力粉をまぶして揚げることで、外がカリッと仕上がってとても食感が面白かったです。
パリ風ニョッキはモチモチしていて、テクスチャーを感じました。グラタン風おいしかったです。
#九州文化学園調理師専門学校
#パリ風ニョッキ
#サーモンのエスカベーシュ
  • 今日の1年生の製菓実習は、
⚫︎ボルガパン
⚫︎ハイジの白パン
でした。今回の実習は、同時進行して作ったこともあり大変忙しかったです💦
ハイジの白パンは、山岳のように間に窪みがあるパンで、
ボルガパンは、ボルガ生地の上に生地を乗せて焼いているパンです。
今回の実習を通して、感じたことはパンの上に生地を乗せる大変さと美味しく出来上がって良かったことです。
この経験を活かして、これからの生活をより豊かにしたいです。

#九州文化学園調理師専門学校 
#ボルガパン 
#ハイジの白パン
  • 今日の1年生の実習は介護食の三食そぼろ丼とおだまき茶碗蒸しでした。
授業の中でうどんをスプーンに乗るサイズに切ったり、ご飯を柔らかく炊いたりして介護が必要な細かい気遣いを学ぶことが出来ました✨
細かくしすぎても喉に詰まる原因になるなど、やり過ぎも良くないことを学びました。
介護食は食べる人を第一に考える料理なので気遣いができるように頑張りたいです。

#九州文化学園調理師専門学校
#三食そぼろ丼
#小田まき茶碗蒸し
  • 今日の実習は介護食の軟食を作りました。内容はマグロと山芋のすりおろし丼です。普段の丼物と違って米を柔らかく炊いたりマグロを食べやすいサイズに切ったりして、食べやすかったです!介護食と私達が普段食べる食事との違いがあり勉強になりました。味はとても美味しかったです!

#九州文化学園調理師専門学校
#介護食 
#マグロ
  • 今日の2年生の実習は里芋のご飯、松茸の土瓶蒸し、幽庵焼き、香煎揚げの4つの和食料理をつくりました。
香煎揚げはタレいらずで食べることができ、松茸の土瓶蒸しは柚子をかけることで味の変化を楽しめる一品です。
今日の料理は秋を感じられる和食料理でした!🍂😊

#九州文化学園調理師専門学校
#里芋のご飯
#松茸の土瓶蒸し
#カナヤマの幽庵焼き
#香煎揚げ
  • 今日の1年生の実習は日本料理でした。
献立は薩摩汁と鶏の唐揚げと栗ご飯でした🍂
薩摩汁は沢山の食材の旨味と胡麻油の風味が加わりとても美味しかったです😊
鶏の唐揚げはサクサクの食感でご飯がとてもすすむ味付けでした!
栗ご飯は、まず鬼皮・渋皮の剥き方から学ばせていただきました🌰
しっとりホクホクの栗は秋を感じることが出来てとても最高でした!

秋の食材を使った料理を作れるのがとても楽しみです🧑‍🍳
  • 今日の一年生の調理実習は中国風刺身と八宝菜でした。
どちらも海鮮の味がしっかりしていてとっても美味しかったです。
皆さんも作ってみてください🦐

#九州文化学園調理師専門学校
#中国風刺身
#八宝菜
  • 今日の1年生は介護食実習で卵がゆとチキンナゲット、茄子のマリネ、ブラン・マンジェでした。
初めての介護食だったので、味が濃く出来ていないか不安でしたが、濃くなく薄くなく出来ました。
明日、ブラン・マンジェを食べるので上手に出来てるか楽しみです。

#九州文化学園調理師専門学校
#介護食
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  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
  • 社会人対象授業料減免制度
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〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

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