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学校の基本情報
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Greetings from the Principal

学校長 松尾 修
Kyushu Bunka Gakuen Culinary College
MATSUO Osamu, Principal,

Our students aim to become chefs who deliver happiness through food.

Students who enroll in our school have a variety of aspirations: they want to study many types of cuisine, including Japanese, Western, and Chinese; they want to value local ingredients; they want to make people around them smile with their cooking; they want to cook healthy and wholesome food; they want to reduce food loss; they want to study confectionery; they want to cook nursing food; they want to obtain wrapping coordinator and cafe creator qualifications; they want to study table manners; they want to open their own restaurant; they want to spread Japanese food overseas, and so on.

Our school values and nurtures your thoughts and feelings. In order to develop your skills as a chef, we offer lectures and practical training by well-known instructors, with a well-developed curriculum and facilities and equipment that are among the best in the prefecture. This leads to the "confidence and pride" of each and every student who attends our school.


Grand Design of the School

AP:Admission Policy (Desired student profile)

People who are passionate about learning and have an eye on their future.

CP: Curriculum Policy (Educational activities to be developed)

Educational activities in line with the basic stance of Kyushu Bunka Gakuen, which is rooted in the spirit of the school's founding.

DP: Diploma Policy (Image of the student we want to foster)

Caring people who cultivate advanced knowledge and skills, respond flexibly to the changes of the times, and contribute to society.


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  • 今日は1年生と2年生で初めての合同調理実習を行いました。
師範の梶山先生のご指導の元、ドレス・ド・オムラ
イスと焼きロメインレタスとアーモンドのサラダを
作りました。ドレス・ド・オムライスは一般的なオ
ムライスとは違って写真の通り食べるのが勿体無い
くらい美しい見た目に仕上がりました。サラダは佐
世保ではあまりお目にかかれないロメインレタスを
使用して食感が面白いサラダに仕上がりました。実
習を通して1年生と2年生の仲が深まりとても楽しか
ったです😊
  • 今日はミルクハースと胡麻パンのサンドイッチを
作りました!
一生懸命作ったパンを
SDGsのイベントで販売させていただきますので
是非購入して食べてみてください^_^
  • 今日は、2年生の集団給食実習でした。
今日のメニューはブロッコリー入りマーボー茄子、白身魚の唐揚げピリ辛タレ、大根と人参、胡瓜の中華サラダ、わかめと春雨の卵に入りスープ、杏仁豆腐、でした。
白身魚は、ピリ辛タレとよくあっていて彩りがよく美味しかったです!来月も楽しみにしてます😊
  • 今日の一年生の実習は、絞り出しクッキー、ロッククッキー、アイスボックスクッキーを作りました。
生地をを絞る時に、大きさが均等にならずに苦戦しました。焼き上がりは、クッキーが割れてたり焦げてたりしてたので次回はもう少し上手に作りたいと思います。

#九州文化学園調理師専門学校 
#クッキー作り
  • 昨日の二年生の実習は、ルーロー飯ときゅうりのピリ辛和えと食べるラー油を作りました。ルーロー飯のお肉は前日に仕込んでおり、食べる頃には味も染み込んでいて柔らかくてご飯がすすみました。きゅうりのピリ辛和えは包丁で叩いたことにより味が染み込んでいて少し辛かったけど、美味しかったです。
食べるラー油は、ピーナッツとコンフレークを刻んでフライパンで炒めました。ご飯の上に乗せて食べたら旨辛く
ご飯がすすみました。#九州文化学園調理師専門学校
#ルーロー飯#食べるラー油
  • 今日の一年生の実習は、和食料理「一番出しのとり方、かきたま汁、鶏の鍬焼き」でした。
一番出しをとる際に、二番だしと三番だしの取り方も教えていただいたのですが、味の深みが全然違うことやそれぞれの用途も違う物だということを学びました。
かきたま汁や鶏の鍬焼きは時間に追われながらバタバタと作りましたがとても美味しく仕上がりました。
次回の実習も頑張ります‼︎

#九州文化学園調理師専門学校
#一番出しの取り方
#鶏の鍬焼き
#かきたま汁
  • 今日の一年生の実習は
中国料理《鳳凰飾りの冷菜盛り合わせ》を浦田先生に作っていただきました!たくさんの食材を組み合わせて作り上げていくのを近くで見てとても感動しました!🐦‍🔥
棒々鶏はタレがピリ辛で、とても柔らかくて美味しかったです✨
先生が人参を使って蝶や鳥の飾り切りを作られるのをみてとても驚きました🤩

そして昨日は中華包丁の研ぎ方を習いました。
刃が広くて研ぎにくかったですが、精一杯研がせていただきました!💪✨

#九州文化学園調理師専門学校 
#中国料理前菜盛り合わせ 
#鳳凰彩拼盤
#棒々鶏
#中華包丁の研ぎ方
  • 今日2年生の実習は中国料理です。広東風焼きそばと山海珍味のトーストあげを作りました。
焼きそばは調味料が控えめに使われているため、素材本来の風味を引き立て、とても美味しかったです。
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  • 令和3年度スタート学生サポート制度
  • 本校は高等教育の修学支援新制度の対象校です。
  • 社会人対象授業料減免制度
  • ハウステンボス2年間フリーパス
学校法人九州文化学園 九州文化学園調理師専門学校

〒857-0832
長崎県佐世保市藤原町7番32号
TEL.0956-26-1280
FAX.0956-26-1285
E-mail:chori@kyubun.ed.jp

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